Két kerékpárméret legjobb tulajdonságait egyesíti. Kellene valami „félúton”?… A 27,5”–os kerékméret azonban nem csak egy opció a 26”–os és az időközben megjelent 29”–os verziók között.

Ellenkezőleg, az új szabvány egy új világot nyit meg sok kerékpáros számára, hiszen egyesíti a 26” és a 29” előnyeit, bármiféle hátrány nélkül. Agilis, jól manőverezhető és hasonlóan könnyű, mint egy 26”–os, de összehasonlítva az eddigi kisebb (26”) kerékkel, biztonságosabb, kényelmesebb, és jobb a tapadása is. Minden hegyikerékpár stílusban csak az előnyeit fogod élvezni az új szabványnak.
A Merida Big.Seven–re már először rápillantva látszik a lényeg. Nem csak az agresszív formájúra tervezett homlokrész utal arra, hogy egy versenygéppel van dolgunk, amit a Multivan Merida Biking Team tagjai f[leg a robbanékonyságot és technikai tudást igénylő XC–pályákon használnak. Emellett a tervezőmérnökeink további izgalmas részletekkel ruházták fel. Például a belső kábelvezetés letisztult kinézetet kölcsönöz a kerékpárnak,a hosszabb élettartamhoz is hozzájárul.
A továbbfejlesztett láncvillákkalvalamint a váz hátsó háromszögén belülre kerülő féknyeregnek köszönhetően javult a menetkomfort is, különösen a technikás lejtmenetekben. Ülve pedálozás közben – mivel a támvillák az ülőcső oldalához kapcsolódnak – több rugalmas mozgástere marad a nyeregcsőnek. Mindezek a pozitív tulajdonságok nagy mértékben kedveznek a versenyzőknek, a túrázóknak és a kezdőknek is. Ezért kínáljuk az új Big.Seven modellünket annyiféle változatban.