Mi a pedelec, ebike vásárlást támogató pályázat célja?

A kezdeményezés a kerékpáros munkábajárást hivatott segíteni, ami aktuális járványveszélyes időkben különösen aktuális. A kiírásban szereplő 1 milliárd forint a  90 000 - 150 000 Ft kerékpár támogatást figyelembe véve 6- 7 000 kerékpár eladására elég. 

Kik vehetik igénybe az e-bike támogatást?

A támogatást kizárólag magyar, munkaviszonnyal rendelkező állampolgárok igényelhetik, tehát jogi személyek nem. Ebből következik, hogy senki se számoljon azzal, hogy a támogatáson felül még az áfát is leírja és közel féláron juthat pedelec kerékpárhoz.

Milyen kerékpárokra érvényes? Mekkora a támogatás?

A támogatás csak pedelec kerékpárokra érvényes, azaz 25 km/h rásegítésig. (Ezen felül a terméknek meg kell felelnie az uniós előírásoknak. A választható termékek egy regisztrálási folyamaton esnek át, majd az elfogadott és elérhető típusok egy listára kerülnek fel. A támogatott e-bike-ok felső értékhatára 900 000 Ft, így sajnos a legdrágább karbon, full teleszkópos downhill rombolókat hiába keressük majd a listán.

A támogatás összege pedálszenzoros kerékpárok esetén 90 000 Ft, nyomatékszenzoros társaiknál 150 000 Ft. 

Siessek a vásárlással? 

A pályázat kiírás október végére lesz elérhető, a további részletek akkor derülnek ki. Nagy valószínűséggel az elektromos autókhoz hasonlóan először kell a támogatásra pályázni, majd a kerékpárt kiválasztani ha már elfogadták a pályázatunkat. Ami biztos, hogy a pályázatra kizárólag elektronikusan lehet majd jelentkezni. 

Mielőtt a pályázol, vagy vásárolsz mi azt tanácsoljuk, hogy kérdezd szakértőnket, próbáld ki teszt ebike modellünket! Minden kérdésedre szívesen válaszol EBIKE szakértő kollégánk!